یکی از مهمترین دغدغه های بسیاری از افراد شاغل در صنعت زیبایی (آرایشگران، مدیران سالنهای زیبایی و کلینیکهای زیبایی و پزشکان) داشتن یک کوچ زیبایی است.
شاید کلمه کوچ برای بسیاری از عزیزان کلمهای تازه و جدید باشد که بهسرعت در حال گسترش میباشد.
در این مقاله به مهمترین وظایف یک کوچ زیبایی و مراحل کوچینگ میپردازیم تا شمارا با این شغل مهم در صنعت زیبایی آشنا کنیم.
تعریف کوچ:
کوچ Coach کسی است که به افراد کمک میکند که برای رسیدن به اهداف بتوانند تبدیل به یک فرد قدرتمند و مستقل نه وابسته شوند. کوچ بهصورت تخصصی به افراد کمک میکند که خودشان یاد بگیرند و توانمند شوند.
کوچ زیبایی چه وظایفی را بر عهده دارد؟
مربی یا کوچ زیبایی در تلاش است تا بتواند با مشاورههای تخصصی در صنعت زیبایی، مسیر رسیدن به اهداف، چالشهای این مسیر، دغدغههای موفقیت در این مسیر و حساسیتهای کاری را از بین ببرد و ذهن مدیران را به جهت تصمیمگیریهای کلان بازتر و گسترده تر کند.
در حقیقت یک کوچ در صنعت زیبایی میبایست تمامی دغدغههای کسبوکار را برطرف، ایده های لازم را برای موفقیت آن کسبوکار فراهم آورد و سرعت رشد آن کسبوکار زیبایی را افزایش دهد.
در حقیقت میتوان گفت یک کوچ در صنعت زیبایی هم میتواند یک مشاور و هم یک مدیر در کسبوکار شما باشد و هم میتواند نقش یک فیلتر را در کسب و کار شما بر عهده بگیرد که تمامی اقدامات شما میبایست از فیلتر کوچ شما عبور کند.
مراحل کوچینگ در صنعت زیبایی شامل چیست؟
کوچینگ صنعت زیبایی به صاحبین کسب و کار و همچنین افرادی که هدف برند سازی دارند به راحتی کمک میکند که این مسیر و اهداف را با موفقیت طی کنند.
مرحله اول: (ارزیابی و آنالیز کسبوکار)
در مرحله عارضهیابی یک بیزینس کوچ تلاش میکند تا نقاط ضعف و قوت را شناسایی کند.
در مرحله ابتدایی سعی بر این است تا تواناییهایی که مجموعه دارد و میتواند دررسیدن به اهداف به کوچ کمک کند را شناسایی و در صورت نیاز به توانمندسازی اقدام به افزایش مهارتهای پرسنل و مدیران کنیم.
مهمترین مرحله دررسیدن به اهداف، بهصورت کلی همین مرحله است که شما با شناسایی و آنالیز اقدامات گذشته پی به تواناییهای قبلی آن مجموعه خواهید برد.
مرحله دوم: (هدف گذاری)
در این مرحله با توجه به شرایط آن سالن، آرایشگر و کلینیک اقدام به هدفگذاری برند سازی، تبلیغاتی، مدیریتی و افزایش مهارتهای ارتباطی و … خواهیم کرد.
با توجه به نیاز آن مجموعه تلاش بر این است که اهداف بر اساس اولویتهای اساسی تعیین گردد.
بهعنوان مثال برای بسیاری از مجموعه ها مباحث جذب مشتری و تبلیغات در اولویت اساسی است اما قبل از رسیدن به این بحث باید این چالش را بر طرف کنیم که آیا ابزار جذب مشتری در اختیار ما هست یا خیر؟ و ابتدا این چالش را می بایست بر طرف و سپس به سراغ اجرای اهداف برویم.
مثلاً در اینستاگرام تا زمانی که ادمین خوبی نداشته باشید، انتظار موفقیت در تولید محتوا و اینستاگرام را نباید داشته باشید.
مرحله سوم: (اولویت بندی)
حساسترین مرحله در کوچینگ صنعت زیبای این مرحله است.
در این مرحله متناسب با شرایط اقدام به اولویتبندی اهداف خواهیم داشت.
اینکه بهعنوان مثال در بحث آموزش و توانمندسازی کارکنان آن مجموعه از چه پرسنلی شروع کنیم، چه مهارتهایی را آموزش دهیم و چه فعالیتهایی را آن پرسنل میبایست انجام و گزارش دهد.
مرحله چهارم: (ایده پردازی و تعیین پلن)
در این مرحله برای هر مرحله می بایست به سراغ ایده های به روز، روشهای کاربردی و هدفمند و بدون ریسک برویم.
به عنوان مثال در بحث تولید محتوای اینستاگرام ابتدا به سراغ تاچ پوینت تولید محتوای آن مجموعه خواهیم رفت و بعد از مشخص شدن سبک به سراغ سناریوهای آن خواهیم رفت.
مرحله پنجم: (بودجهبندی)
یکی از مهمترین بخشهای رشد یک کسب و کار در صنعت زیبایی دقیقا همین موضوع است.
شما بدون تبلیغات رشد خیلی سریعی را تجربه نخواهید کرد، پس می بایست پلن تبلیغات را برای رشد صنعت زیبایی خودتان در نظر بگیرید.
اما چه سبک تبلیغاتی، کجا، چطور، با چه بودجه ای و چه زمانی را یک بیزینس کوچ برای شما تعیین خواهد کرد.
مرحله ششم: (اجرای برنامه)
در این مرحله بر اساس مراحل قبل شروع به اجرای آن اهداف و برنامه ها خواهیم کرد.
مرحله هفتم: (پیگیری، نظارت و اجرا)
مهمترین وظیفه یک کوچ زیبایی پیگیری و نظارت بر انجام صحیح اقدامات می باشد.
در این مرحله کلیه چالشهایی که مانع اجرای اهداف است را میبایست بررسی و سعی در برطرف کردن آن مشکلات کنیم.
یکی از مهمترین اقدامات در مرحله نظارت، بررسی چرایی انجام نشدن اقدامات و نتیجه گرفتن و نگرفتن اهداف است و تلاش بر این است که بتوانیم نتایج مثبت را تقویت و نتایج منفی را حذف و جایگزین کنیم.
داشتن یک کوچ زیبایی چه کمکی به شما خواهد کرد:
-افزایش چند برابری تعداد مشتریان شما
-افزایش مهارتهای کارکنان و مدیریت
-افزایش درآمد آن صنعت
-افزایش کیفیت ارائه خدمات
-برند سازی
-افزایش رضایتمندی مشتریان
-کاهش محسوس هزینهها
-کاهش چالشها و دغدغهها
-کمک به بهبود گسترش آن کسبوکار
یک توصیه به مدیران کسبوکار در صنعت زیبایی
برخورداری از یک راهنما و کوچ زیبایی شاید در ابتدا برای شما دربرگیرنده هزینه باشد، اما شما بهراحتی با داشتن یک کوچ استراتژی را آموزش میبینید و در ابتدای این مقاله در تعریف کوچ اشاره کردیم که هدف یک کوچ توانمندسازی است نه وابسته سازی! و شما بهراحتی بعد از گذشت یک مدتزمان محدود به توانایی بالایی در تعیین استراتژی و مدیریت پی خواهید برد.
پس نعمت داشتن یک کوچ را از خود دریغ نکنید! این تبلیغات نیست!
جهت دریافت مشاوره رایگان همین حالا با ما در تماس باشید
02122445406
09120561585
برنده ماییم این را به شما قول خواهیم داد!
[iphorm id=”6″ name=”دریافت مشاوره”]
منبع: گریماتور